top of page

Partners

logo-puresys.png
Puresys-Technologie.jpg
certificaten.png
Huma.png

Puresys

Over Puresys

Puresys zag het levenslicht in de industriezone voor technologie en Research & Development in Daejong, Zuid-Korea. De Daedeok Innopolis werd gesticht als deel van de grote structurele investeringen die de overheid van Korea sinds de jaren 1970 doet in R&D en technologie. Door dit blijvende engagement behoren de universiteiten, researchinstituten en technologiebedrijven in Daedeok vandaag tot de wereldtop.
 

Puresys Company ltd. vormt sinds zijn oprichting in 2006 de voorhoede in hoogtechnologische luchtfilters en luchtreinigers. De toestellen filteren niet enkel alle vuildeeltjes uit de lucht, maar ontsmetten de lucht ook van alle bacteriën, virussen, schimmels, chemische stoffen,… Bovendien gebruikt dit milieubewuste bedrijf uitsluitend ecologisch verantwoorde, duurzame technologie.

Het probleem van luchtverontreiniging in Azië is welbekend. De vraag naar kwalitatieve luchtzuiveraars is er dus groot. De hoogwaardige luchtfilters van Puresys combineren uitstekende resultaten met een eenvoudige werking, grote efficiëntie en uitstekende kosten-batenanalyse. Het bedrijf groeide dan ook snel uit tot een van de grote spelers op de markt. De luchtfilters zijn overal in Zuid-Korea te vinden, ook in heel wat overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, laboratoria,…
 

De Belgische onderneming Ekorika bvba was reeds 20 jaar lang actief in de import en verkoop van waterfilters uit Zuid-Korea toen de eerste contacten met Puresys werden gelegd in 2015 op een evenement van de technologiesector in Daejong. Op dat moment kende het Zuid-Koreaanse bedrijf weinig export, en geen buiten Azië.
 

Ekorika en Puresys kwamen tot een overeenkomst: als agent in België zou Ekorika de luchtfilters importeren vanuit Zuid-Korea en op de markt brengen in België, Nederland en Luxemburg.
 

Sindsdien veroveren deze luchtfilters Europa. De hoge kwaliteit en technologie die de concurrentie ver achter zich laat, verzekeren Puresys van een steeds groter marktaandeel. Op korte termijn zullen ook andere Europese landen een vertegenwoordiging krijgen, en er zijn plannen om ook naar de Verenigde Staten uit te breiden. Voor Puresys ligt de weg naar de toekomst wereldwijd open.

(Lees meer in dit artikel in Trends KMO.)

Technologie

Puresys luchtfilters maken gebruik van de wereldwijd gepatenteerde AIR MAGIC-technologie. Dit systeem voor luchtfiltratie en -ontsmetting werd door de R&D-afdeling van Puresys ontwikkeld. Het doel was een luchtzuiveraar te produceren die niet enkel de kleinste vuildeeltjes uit de lucht filtert, maar ook bacteriën, virussen, schimmels, chemische gassen en ozon uit de lucht haalt en slechte geuren neutraliseert.

Deze technologie is gebaseerd op een elektro- en chemische katalyse met gebruik van isotropisch koper en titaandioxide metaalschuim in combinatie met UV-licht.

3 lagen van perfect gezuiverde lucht:

 • Uitwasbare polyurethaanschuim filter: verwijdert stof, (dieren)haar, pollen, en geuren

 • Actieve koolstoffilter: filtert sigarettenrook en geuren uit

 • HEPA filter: verwijdert fijn stof, schimmels, vluchtige organische stoffen
   

11 stappen van sterilisatie, ontgeuren en afbreken van schadelijke gassen door middel van elektro- en chemische katalysatoren met gebruik van isotropisch koper en titaandioxide metaalschuim in combinatie met UV-licht.

 • Antibacteriële filter, blokkeert elektromagnetische straling, verwijdert allergenen, schadelijke gassen en geuren

 • Sterilisatie van organisch materiaal, afbreken van schadelijke gassen en ontgeuren met behulp van oxidatie door optische reactie op UV-licht en uiterst efficiënte katalysator.

 • Steriliseert bacteriën en micro-organismen

 • Verwijdert ozon, koolstofmonoxide, formaldehyde, stikstofoxide, etheenoxidegas

 • Verwijdert antibiotische substanties, slechte geuren, fijne stofdeeltjes

 • Wereldwijd gepatenteerde ozonvrije, stikstofvrije filter met negatief geladen ionen; breekt geuren af en versterkt de immuniteit en het welbevinden
   

Alle toestellen in het Puresys-gamma zijn voorzien van een drievoudige filter die zelfs de kleinste verontreiniging uit de lucht haalt. Vervolgens ondergaat de lucht een proces van 11 stappen, waarin bacteriën en virussen worden verwijderd in een kettingreactie van elektro- en chemische katalyse, chemische gassen en geuren worden afgebroken met nanokatalysatoren en UV-licht, en ozon met een speciale katalysator wordt verwijderd.
 

De AIR MAGIC-technologie van Puresys garandeert een luchtkwaliteit die weinig andere luchtfilters op de markt behalen. De meeste andere luchtreinigers filteren enkel de stofdeeltjes uit de lucht, maar doen niets tegen bacteriën, virussen, schimmels, chemische gassen of de ozon die voortgebracht wordt door vele elektronische apparaten.
 

De filters van Puresys daarentegen zuiveren alles uit de lucht, in die mate dat de toestellen geschikt zijn voor luchtzuivering en -ontsmetting in laboratoria en ziekenhuizen, inclusief operatiekamers.
 

Weldadige lucht voor een gezond huis, een stimulerende schoolomgeving, of een productieve werkvloer.

Onderhoud en Garantie
 

U krijgt 3 jaar garantie op alle Puresys luchtfilters vanaf de datum van aankoop. Deze garantie geldt voor elektrische en mechanische defecten en aantal arbeidsuren. Schade als gevolg van oneigenlijk gebruik en gevallen van overmacht wordt niet vergoed.
 

Tijdens deze 3 jaar geniet u van kosteloos onderhoud aan uw luchtfilter. Daarna kan u gebruik maken van een betalende hersteldienst.

Wij beschikken minstens 5 jaar lang over wisselstukken en onderdelen voor al onze toestellen.
 

Indien er een defect opduikt aan uw luchtfilter binnen de 7 dagen na aankoop, wordt uw toestel meteen vervangen. Defecten binnen de waarborgperiode worden kosteloos hersteld.
 

In sommige gevallen dient u ook tijdens de garantie gebruik te maken van de betalende hersteldienst:

 • Wanneer teruggestuurde onderdelen niet defect blijken te zijn. Lees aandachtig de gebruikshandleiding vooraleer de hersteldienst te contacteren om dit te voorkomen.

 • Puresys wijst alle verantwoordelijkheid af indien de schade veroorzaakt is door:

  • verkeerd gebruik, foutieve herstelling of montage

  • herstelling door niet-erkend personeel

  • onaangepaste stroomvoorziening (bv. 110V i.p.v. 220-230V)

  • schokken of een val van het apparaat

  • onderdelen die niet door Puresys werden geleverd of erkend

 • Wanneer het defect is veroorzaakt door een geval van overmacht (brand, overstroming en dergelijke)

Certificaten

Puresys beschikt over verschillende ISO-certificaten, het Europese CE-veiligheidscertificaat en vele andere.

De kwaliteit van luchtzuivering die Puresys biedt, maakt deze luchtfilters geschikt voor gebruik op de meest gevoelige plaatsen, zoals scholen, ziekenhuizen (inclusief operatiezalen), laboratoria,… en voor mensen met ernstige allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen.

2

Huma: meten is weten

Huma luchtkwaliteitsmeters geven u snel en accuraat alle nodige gegevens over de kwaliteit van de lucht die u inademt.

Vooral mensen met ademhalingsaandoeningen zoals astma of emfyseem hebben baat bij een hoge luchtkwaliteit. Maar dit is ook voor iedereen een belangrijke factor in algemene gezondheid en welbevinden. Een te hoog CO2-gehalte in de kamer kan, bijvoorbeeld, leiden tot concentratieverlies en hevige hoofdpijn.

De toestellen van Huma geven u snel zekerheid over de luchtkwaliteit in de ruimte waar u zich bevindt. De HI-150 is een draagbaar toestelletje dat makkelijk kan meegenomen worden op reis. De HI-300 is een vast toestel dat waakt over de luchtkwaliteit in zelfs grote ruimten. Bovendien kan u via een app en wifi-verbinding tot 100 sensoren controleren.

Wees altijd zeker. Adem met vertrouwen.

background_clouds.jpg

Contacteer ons!

Wilt u meer weten over onze partners en producten?

bottom of page